Flaamilainen lihapata, Carbonnades Flamandes, Vlaamse Stoverij.
1 kg naudan etuselkää
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
4 rkl voita
3 sipulia
3 rkl vehnäjauhoa
3 dl lihalientä
3 dl belgialaista olutta
4 timjaminoksaa
2 laakerinlehteä
1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl fariinisokeria
Paloittele etuselkä. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista liha voissa kuumalla pannulla parissa erässä. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita sipulit ja puoli teelusikallista suolaa pataan. Paista vartin ajan kunnes sipulit ovat lämpimän ruskeita. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja paista vielä parin minuutin ajan. Lisää liha, lihaliemi, olut, timjaminoksat ja laakerinlehdet pataan. Kiehauta ja anna sitten hautua hellalla kolmen tunnin ajan. Lisää sinappi ja fariinisokeri puoli tuntia ennen tarjoamista. Nosta timjami ja laakerinlehti pois padasta. Tarjoa perunoiden kanssa.
Resepti: Simply Recipes 26.2.2009
ENSI KERRALLA
Syksyinen pata maistui muille, mutta oli omaan olueen tottumattomaan suuhuni oudohkon makuinen.
KAIKKI TYKKÄÄ
Otetaan ensi puoli kiloa voita... 21.11.2009
Ankerias Vipunen 19.12.2011
Rouva Raadelmasta 11.1.2012
Simply Recipes 23.9.2012
Soul Kitchen 28.9.2011
Rouva Raadelmasta 27.5.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti