Huvipuistosalaatti on helppo ja värikäs lisäke. Salaatti maistuu parhaalta silloin, kun se on saanut maustua jääkaapissa yön yli.
2 keltaista paprikaa
2 punaista paprikaa
2 vihreää paprikaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl Maldon-suolaa
¼ dl valkoviinietikkaa
¼ dl oliiviöljyä
Leikkaa paprikat neljään osan ja poista niistä siemenet. Levitä paprikat leivinpaperille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita 225 asteisessa uunissa kunnes niiden kuoret alkavat kuplia ja mustua. Nosta paprikat uunista ja sujauta ne pakastepussiin kuumina. Nän kuoret irtoavat helposti. Odota, että paprikat jäähtyvät niin, että voit kuoria ne sormin. Leikkaa kuoritut paprikat pitkittäin suikaleiksi. Sekoita paprikat kulhossa suolan, valkosipulin, valkoviinietikan ja oliiviöljyn kanssa. Pyöräytä salaattia pari kertaa ympäri, tarkista maku ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
Resepti: Meri-Tuuli Lindström ja MTV3 Köyhät ritarit 8.2.2007
ENSI KERRALLA
Puolita ohje ellei koolla ole iso joukko nälkäisiä syöjiä.
VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 11.7.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti