tiistai 11. helmikuuta 2025

Stroganov

Stroganovin lihapadan juuret ovat Pietarissa. Sen kehitti venäläisen Aleksandr Stroganovin kokki, joka taikoi lihapadan kokoon epäonnisen metsästysretken jälkeen. Saalista ei ollut ja nälkäiselle metsästysseurueelle tarvittiin illallinen.

½ kg naudan lapaa
1 sipuli
200 g tuoreita herkkusieniä
3 rkl rypsiöljyä
1 tl dijonsinappia
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl smetanaa
1 venäläinen suolakurkku

Leikkaa liha ohuen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi herkkusienet. Ruskista lihapalat padassa. Lisää joukkoon sinappi, sipuli ja herkkusienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pataa kannen alla kunnes lihasuikaleet ovat kypsiä ja pehmeitä. Sekoita smetana joukkoon juuri ennen tarjoilua. Suikaloi suolakurkku ja lisää valmiiseen ruokaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Resepti: www.datsha.com

ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan. Oikea rekkamiehen rakkaus. Lämmintä, pehmeää ja täyttävää.

KAIKKI TYKKÄÄ
Ruokahommia 10.4.2010 - lihaliemi ja tomaattipyre
Pippurimylly 19.5.2011 - herkkusienistroganoff
Isoäidin reseptillä 5.5.2014 - stoganoff on sentin paksuinen ja viiden sentin pituinen suikale

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 4.3.2012 - tomaattia tai sinappia, kotitekoinen smetana
Sauvajyvänen 7.3.2012 - Mysi Lahtisen resepti kuivatuilla tateilla

Ei kommentteja: