Stroganovin lihapadan juuret ovat Pietarissa. Sen kehitti venäläisen Aleksandr Stroganovin kokki, joka taikoi lihapadan kokoon epäonnisen metsästysretken jälkeen. Saalista ei ollut ja nälkäiselle metsästysseurueelle tarvittiin illallinen.
½ kg naudan lapaa
1 sipuli
200 g tuoreita herkkusieniä
3 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl dijonsinappia
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl smetanaa
1 venäläinen suolakurkku
Leikkaa liha ohuen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi herkkusienet. Ruskista lihapalat padassa. Lisää joukkoon sinappi, sipuli ja herkkusienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pataa kannen alla kunnes lihasuikaleet ovat kypsiä ja pehmeitä. Sekoita smetana joukkoon juuri ennen tarjoilua. Suikaloi suolakurkku ja lisää valmiiseen ruokaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Resepti: www.datsha.com
ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan. Oikea rekkamiehen rakkaus. Lämmintä, pehmeää ja täyttävää.
VILKAISE MYÖS
Ruokahommia 10.4.2010
What's Cooking, Chicago? 2.12.2010
Pippurimylly 19.5.2011
Herkkusuun lautasella 4.3.2012
Sauvajyvänen 7.3.2012
Isoäidin reseptillä 5.5.2014
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti