perjantai 25. helmikuuta 2011

Pekaanipähkinäjäätelö

Jotkut sanovat, että jäätelö on sesonkiruokaa. Minä olen eri mieltä. Maun voi valita sesongin mukaan, mutta jäätelö on aina in.

75 g pekaanipähkinöitä
2½ dl maitoa
1 rkl ruokosokeria
3 kananmunaa
100 g ranskankermaa tai kuohukermaa
1 dl vaahterasiirappia
⅛ tl Maldon-suolaa

Rouhi pekaanipähkinät reiluiksi paloiksi. Lämmitä maito ja sokeri kattilassa. Vatkaa kananmunankeltuaiset toisessa kulhossa. Kun maito on lämmin, kaada se varovasti keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen. Siivilöi seos kankaan läpi ja sekoita kerma joukkoon. Lisää vaahterasiirappi ja suola. Laita jääkuutioita ja vettä isoon kulhoon ja nosta jäätelökulho tämän päälle. Sekoita. Kun jäätelömassa on jäähtynyt, peitä kulho ja nosta se jääkaappiin. Jatka jäätelökoneen ohjeiden mukaan. Sekoita pähkinät mukaan jäätelö on melkein valmista.

Resepti: Chocolate & Zucchini 25.2.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: