maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kotitekoinen raejuusto

10 dl täysmaitoa
4 tippaa juoksutinta
½ tl Maldon-suolaa
1 dl kuohukermaa

Lämmitä maito hiljalleen kattilassa alhaisella lämmöllä kunnes se on 30 asteista. Käännä lämpö pois liedeltä ja lisää juoksutin maidon sekaan. Sekoita hiljalleen parin minuutin ajan. Peitä kattila keittiöliinalla ja kattilalla. Anna maidon levätä huoneenlämmössä neljän tunnin ajan. Hajota juustomassa leikkaamalla veitsellä muutaman kerran ristiviiltoja. Mausta juusto suolalla. Lämmitä juusto alhaisella lämmöllä parin minuutin ajan sekoittaen varovasti. Vuoraa siivilä harsokankaalla. Kaada juustomassa siivilään ja valuta. Kääri juusto harsokankaaseen ja jatka valuttamista jääkaapissa tunnin ajan sekoittaen silloin tällöin. Lusikoi juusto kulhoon ja sekoita kerma juuston sekaan.

Resepti: David Lebovitz 14.3.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: