maanantai 14. maaliskuuta 2011

Porkkanapatonki

2 dl porkkanaraastetta
50 g voita
1 dl vettä
2 dl jogurttia
25 g hiivaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl Maldon-suolaa
6-7 dl sämpyläjauhoja

Raasta porkkanat. Sulata voi. Sekoita kädenlämpöinen vesi ja jogurtti. Liota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa porkkanaraaste ja sulatettu voi. Aseta taikina lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo jokaisesta osasta ranteen paksuinen patonki. Pyöräytä patongit vielä jauhoseoksessa ja nosta leivinpaperilla peitetylle pellille. Viillä patonkien pinnat terävällä veitselle. Anna kohota vielä hetki liinan alla. Paista patongit 250 asteisen uuniin keskitasolla 10 minuutin ajan. Nauti väristä ja mausta.

Vinkki: Pastanjauhantaa 14.3.2007
Resepti: Meidän Mökki

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: