lauantai 19. maaliskuuta 2011

Soppakeittiön kalakeitto

Tämä ei ole se kuuluista Soppakeittiön Bouillabaisse, mutta varsin hyvää tämäkin.

½ kg perunoita
120 g porkkanaa
30 g sipulia
30 g kevätsipulia
2 rkl tuoretta basilikaa
10 dl vettä
3 dl kuivaa omenasiideriä
3 rkl limettimehua
1 dl kalafondia
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
250 g lohta
200 g valkoista kalaa kuten ahventa, kuhaa tai turskaa
100 g sokeriherneitä
1 rkl voita

LISÄKSI
vihreitä yrttejä
mustapippuria
ranskankermaa

Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli. Silppua kevätsipuli ja basilika. Kiehauta vesi, omenasiideri, limettimehu, kalafondi, suola ja sokeri. Lisää perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä 15 minuutin ajan. Lisää herneet ja kevätsipuli. Keitä viiden minuutin ajan. Lisää kala paloina, voi ja basilika. Kiehauta nopeasti 3-5 minuutin ajan niin että kalat juuri ja juuri kypsyvät. Tarjoa vihreiden yrttien, mustapippurin ja ranskankerman kanssa.

Resepti: Marc Aulén ja HBL 19.3.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: