Tämä ei ole se kuuluista Soppakeittiön Bouillabaisse, mutta varsin hyvää tämäkin.
½ kg perunoita
120 g porkkanaa
30 g sipulia
30 g kevätsipulia
2 rkl tuoretta basilikaa
10 dl vettä
3 dl kuivaa omenasiideriä
3 rkl limettimehua
1 dl kalafondia
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
250 g lohta
200 g valkoista kalaa kuten ahventa, kuhaa tai turskaa
100 g sokeriherneitä
1 rkl voita
LISÄKSI
vihreitä yrttejä
mustapippuria
ranskankermaa
Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli. Silppua kevätsipuli ja basilika. Kiehauta vesi, omenasiideri, limettimehu, kalafondi, suola ja sokeri. Lisää perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä 15 minuutin ajan. Lisää herneet ja kevätsipuli. Keitä viiden minuutin ajan. Lisää kala paloina, voi ja basilika. Kiehauta nopeasti 3-5 minuutin ajan niin että kalat juuri ja juuri kypsyvät. Tarjoa vihreiden yrttien, mustapippurin ja ranskankerman kanssa.
Resepti: Marc Aulén ja HBL 19.3.2009
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti