1 salottisipuli
1 rkl oliiviöljyä
3 dl carnaroliriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
50 g parmesania
¼ tl mustapippuria
BASILIKAÖLJY
nippu tuoretta basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
Valmista ensin basilikaöljy: soseuta basilikanlehdet, oliiviöljy ja suola sauvasekoittimella.
Kiehauta kanaliemi ja pidä se lämpimänä. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää riisi kattilaan ja anna sen lämmitellä hetki. Kaada sitten viini kattilaan ja anna sen haihtua pois. Lisää kanalientä riisin joukkoon pikku hiljaa. Aina kun edellinen liemiannos on saostunut, lisää vähän lientä kattilaan ja sekoita huolella. Kun riisi on lähes valmista, ota kattila pois liedeltä. Raasta parmesanjuusto. Helli valmista risottoa vatkaamalla sekaan basilikaöljy ja parmesan. Anna kattilan seistä muutama minuutti sekoittamatta. Tarkista suola. Ripottele annoksen päälle mustapippuria ja parmesanraastetta.
ENSI KERRALLA
Keväisen väristä ja makuista! Tällä reseptillä tulee reilusti kahdelle.
KAIKKI TYKKÄÄ
Korianteria 4.4.2009 - Valmista risotto oikeasta kanaliemestä. Lisää vähän enemmän kanalientä ja vain desin verran viiniä. Yrttiöljyyn riittää hyvin vain ripauksellinen suolaa.
VILKAISE MYÖS
Satu Koivisto 21.6.2020 - kotitekoisella basilikatahnalla
¼ tl mustapippuria
BASILIKAÖLJY
nippu tuoretta basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
⅛ tl Maldon-suolaa
Valmista ensin basilikaöljy: soseuta basilikanlehdet, oliiviöljy ja suola sauvasekoittimella.
Kiehauta kanaliemi ja pidä se lämpimänä. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää riisi kattilaan ja anna sen lämmitellä hetki. Kaada sitten viini kattilaan ja anna sen haihtua pois. Lisää kanalientä riisin joukkoon pikku hiljaa. Aina kun edellinen liemiannos on saostunut, lisää vähän lientä kattilaan ja sekoita huolella. Kun riisi on lähes valmista, ota kattila pois liedeltä. Raasta parmesanjuusto. Helli valmista risottoa vatkaamalla sekaan basilikaöljy ja parmesan. Anna kattilan seistä muutama minuutti sekoittamatta. Tarkista suola. Ripottele annoksen päälle mustapippuria ja parmesanraastetta.
ENSI KERRALLA
Keväisen väristä ja makuista! Tällä reseptillä tulee reilusti kahdelle.
KAIKKI TYKKÄÄ
Korianteria 4.4.2009 - Valmista risotto oikeasta kanaliemestä. Lisää vähän enemmän kanalientä ja vain desin verran viiniä. Yrttiöljyyn riittää hyvin vain ripauksellinen suolaa.
VILKAISE MYÖS
Satu Koivisto 21.6.2020 - kotitekoisella basilikatahnalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti