torstai 4. huhtikuuta 2024

Basilikarisotto

9 dl kanalientä
1 salottisipuli
1 rkl öljyä
3 dl carnaroliriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
nippu tuoretta basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
⅛ tl Maldon-suolaa
50 g parmesanjuustoa
¼ tl mustapippuria

Kiehauta kanaliemi ja pidä se lämpimänä. Tarkista liemen suolaisuus, niin voit lisätä sopivasti suolaa ruoanlaiton aikana. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää riisi kattilaan ja anna sen lämmitellä hetki. Kaada sitten viini kattilaan ja anna sen haihtua pois. Lisää kanalientä riisin joukkoon pikku hiljaa. Aina kun edellinen liemiannos on imeytynyt, lisää vähän lientä kattilaan ja sekoita huolella. Valmista basilikaöljy: soseuta basilikanlehdet, oliiviöljy ja suola sauvasekoittimella. Kun riisi on lähes valmista, ota kattila pois liedeltä. Raasta parmesanjuusto. Helli valmista risottoa basilikaöljyllä ja parmesanjuustolla. Kiehauta nopeasti ja anna kattilan seistä muutama minuutti sekoittamatta. Tarkista suola. Ripottele annoksen päälle mustapippuria ja parmesanraastetta.

ENSI KERRALLA
Keväisen väristä ja makuista! Tällä reseptillä tulee reilusti kahdelle.

KAIKKI TYKKÄÄ
Korianteria 4.4.2009 - Valmista risotto oikeasta kanaliemestä. Lisää vähän enemmän kanalientä ja vain desin verran viiniä. Yrttiöljyyn riittää hyvin vain ripauksellinen suolaa.

Ei kommentteja: