tiistai 4. huhtikuuta 2017

Basilikarisotto

10 dl kanalientä
1 salottisipuli
50 g parmesanjuustoa
1 rkl öljyä
3 dl riisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
⅛ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Laita kanaliemi kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli. Raasta parmesanjuusto. Kuullota sipuli öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisit ja kuullota hetken ajan. Kaada viini kattilaan ja itsellesi lasillinen. Sekoita kunnes viini on imeytynyt. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja sekoita huolella. Valmista basilikaöljy: soseuta basilikanlehdet, oliiviöljy ja suola sauvasekoittimella. Sekoita basilikaöljy ja parmesanraaste risoton joukkoon. Mausta pippurilla ja koristele basilikanlehdillä.

ENSI KERRALLA
Keväisen väristä ja makuista! Tarkista mittasuhteet. Tällä reseptillä tulee reilusti kolmelle, ja risotto on parhaimmillaan juuri tehtynä.

KAIKKI TYKKÄÄ
Korianteria 4.4.2009 - Valmista risotto oikeasta kanaliemestä. Lisää vähän enemmän kanalientä ja vain desin verran viiniä. Yrttiöljyyn riittää hyvin vain ripauksellinen suolaa.

Ei kommentteja: