1 kg perunaa
4 porkkanaa
1 sipuli
½ kg poronkäristyslihaa
½ tl mustapippuria
3 dl lihalientä
1 purkki ranskankermaa
½ pakettia Koskenlaskijajuustoa tai tuorejuustoa
Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Sekoita perunat, porkkanat, sipuli ja poronkäristysliha. Mausta mustapippurilla ja kaada uunivuokaan. Kuumenna lihaliemi. Sekoita ranskankerma ja sulatejuusto lihaliemeen. Kaada neste vuokaan. Kypsennä 45 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä parin tunnin ajan.
Resepti: Anna-Leena Härkösen ruokablogi 29.4.2009
ENSI KERRALLA
Tuhti arkiruoka! Voisi maistua hyvältä sieniversiona. Poronkäristys tulee jäisenä pakkasesta, joten paistoin sen pannulla ennen uuniin menoa. Sulatettu koskenlaskija maistuu minusta aina vähän tärkkelykseltä, joten kokeile tuorejuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti