Valitse kaupasta kypsä, mustapilkkuinen banaani, josta tulee paljon makua ja makeutta.
20 g voita
2 rkl curryjauhetta
1 kypsä banaani
1 omena
1 sipuli
10 dl liha-, kasvis- tai kanalientä
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
Kuumenna voi kattilassa ja kuullota curryjauhe. Kuori ja paloittele hedelmät. Kuori ja silppua sipuli. Lisää kattilaan hedelmät, sipuli ja liemi. Keitä hiljalleen vartin ajan. Soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele tilkalla kermaa tai kookosmaitoa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Tarjoa kanan tai kalan kanssa. Laita loput pakkaseen.
Resepti: Jarmo Vähä-Savo ja HS Ruokatorstai 28.4.2011 ja 28.4.2011
ENSI KERRALLA
Vaatii vielä hiomista. Curryjauheeni on joko tosi tujua tai mittasuhteet vielä pielessä. Hedelmiä pitää keittää reilusti kauemmin, jotta ne soseutuvat ja tuovat makua. Ehkä voin voi korjata öljyllä? Kookoskerma ei riittänyt pyöristämään makuja, vaikka tuplasin sen, joten kokeile kermaa. Suolaa ei tarvittu ja valkopippuriakin laitoin vain neljännesteelusikallisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti