perjantai 8. huhtikuuta 2011

Perunamuusi

Kuohkeaan muusiin tarvitset jauhoisia perunoita ja sähkövatkaimen. Valitse muusiin kaikkein jauhoisin lajike mitä kaupasta saa, esimerkiksi Van Gogh käy hyvin. Jos sähkövatkain on hajasijoitettu, puserra perunat siivilän läpi. Maitoa ei saa lisätä ennen kuin perunat ovat soseena!

1 kg jauhoisia perunoita
2 dl maitoa
1 tl Maldon-suolaa
50 g voita

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna kosteuden haihtua perunoista. Lämmitä maito. Kuori kuumat perunat. Soseuta sähkövatkaimella. Lisää sekaan kunnon nokare voita, ripaus suolaa ja lämmitettyä maitoa sen verran, että muusille tulee sopiva koostumus. Tarkista suolan määrä ennen tarjoamista.

Vinkit: ullakolla

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Sorsanpaistaja 18.9.2010 - minimoi veden määrä
Isoäidin reseptillä 5.6.2012 - teelusikallinen sokeria
Steamy Kitchen 23.7.2012 - höyrytä perunat
Gluten-Free Girl 21.11.2012 - oliiviöljy

1 kommentti:

Tiinatuuli kirjoitti...

Lapin puikulasta tulee todella makoisa muusi :)