Kuohkeaan muusiin tarvitset jauhoisia perunoita ja sähkövatkaimen. Valitse muusiin kaikkein jauhoisin lajike mitä kaupasta saa, esimerkiksi Van Gogh käy hyvin. Jos sähkövatkain on hajasijoitettu, puserra perunat siivilän läpi. Maitoa ei saa lisätä ennen kuin perunat ovat soseena!
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl maitoa
50 g voita
1 tl Maldon-suolaa
Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna kosteuden haihtua perunoista. Lämmitä maito. Kuori kuumat perunat. Soseuta sähkövatkaimella. Lisää sekaan kunnon nokare voita, ripaus suolaa ja lämmitettyä maitoa sen verran, että muusille tulee sopiva koostumus. Tarkista suolan määrä ennen tarjoamista.
ENSI KERRALLA
KAIKKI TYKKÄÄ
Isoäidin reseptillä 5.6.2012 - teelusikallinen sokeria
Steamy Kitchen 23.7.2012 - höyrytä perunat, skippaa maito
VILKAISE MYÖS
Sorsanpaistaja 18.9.2010 - minimoi veden määrä
1 kommentti:
Lapin puikulasta tulee todella makoisa muusi :)
Lähetä kommentti