torstai 19. toukokuuta 2011

Gnocchi

250 g ricottaa
30 g parmesanjuustoa
1 kananmuna
½ tl Maldon-suolaa
50 g vehnäjauhoja

Valuta ylimääräinen neste pois ricotasta. Raasta parmesanjuusto. Sekoita ricotta, parmesanjuusto, kananmunankeltuainen ja suola isossa kulhossa. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti. Muotoile gnocchi jauhotetulla alustalla. Ota reilu lusikallinen taikinaa ja muotoile siitä tanko. Leikkaa tanko pieniksi tyynyksi jauhotetulla veitselle. Siirrä gnocchi leivinpaperille odottamaan. Jatka kunnes koko taikina on pieninä gnocchityynyinä. Keitä iso kattilallinen vettä ja mausta vesi suolalla. Laske lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljalleen. Keitä gnocchi ja sekoita kerran ettei gnocchi putoa kattilan pohjalle. Keitä 2-4 minuutin ajan. Tarjoa tomaattikastikkeen tai peston kanssa.

Vinkki: Delicious:Days 19.5.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Voit maustaa gnocchitaikinan vaikkapa basilikalla.

VILKAISE MYÖS
Three Many Cooks 14.3.2011 ja 14.3.2011
Ruokaa yms. 27.10.2011

Ei kommentteja: