Karhunlaukka, joka myös villivalkosipulina tunnetaan, on superterveellinen kevätkasvis. Sen sesonki on lyhyt, joten tartu tilaisuuteen kun se tulee vastaan.
100 g tuoretta karhunlaukkaa
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl maitoa
50 g voita
1 tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria
Huuhtele ja silppua karhunlaukka. Kuori ja lohko perunat. Laita ne kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja mausta suolalla. Keitä 15-20 minuutin ajan. Lämmitä maito toisessa kattilassa. Valuta perunat ja siirrä takaisin kattilaan. Laita kattila lämpimälle liedelle ja soseuta. Lisää lämmin maito, voi ja karhunlaukka. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Resepti: NAMI-NAMI 20.5.2009
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti