keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Kantarellikastike

5 dl tuoreita kantarelleja
2 kevätsipulia
2 rkl voita
2 dl kermaa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Silppua kantarellit ja sipulit. Kuullota sipuli voissa. Lisää kantarellit ja pyörittele hetken aikaa. Kaada kerma pannulle ja keitä kastiketta vartin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa perunoiden, ahvenfileiden tai punajuuripihvien kanssa.

Resepti: Siskot kokkaa 24.7.2009

ENSI KERRALLA
Voiko sienikastikkeesta edes saada pahaa? Suolaa sienet ennen kerman lisäämistä. Kerman sijaan voisi miettiä jonkinlaista maito-suurustetta, jolloin kastike olisi muhennosmaisempi. Mustapippurin vaihdoin valkoiseen ja puolitin määrän. Yksi reilunkokoinen kesäsipuli varsineen oli juuri sopivasti.

KAIKKI TYKKÄÄ
Isoäidin reseptillä 24.9.2010 - persiljaa
Äijäruokaa 10.7.2012 - salottisipulia

VILKAISE MYÖS
Liemessä 11.8.2012 - maailmankaikkeuden paras ruoka
Dahlian herkut 17.8.2012 - ranskankermaa
Sauvajyvänen 2.9.2012 - vehnäjauho-lihaliemisuurus
Kokkeillaan 11.9.2012 - suppilovahverokastike
Nautiskellen 27.2.2013 - mustatorvisienikastike
Culinarista 1.8.2011 - yksinkertaisimmillaan

Ei kommentteja: