sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kantarellikastike

5 dl tuoreita kantarelleja
2 kevätsipulia
2 rkl voita
2 dl kermaa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Silppua kantarellit ja sipulit. Kuullota sipuli voissa. Lisää kantarellit ja pyörittele hetken aikaa. Kaada kerma pannulle ja keitä kastiketta vartin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa perunoiden, ahvenfileiden tai punajuuripihvien kanssa.

Resepti: Siskot kokkaa 24.7.2009

ENSI KERRALLA
Voiko sienikastikkeesta edes saada pahaa? Pikkuisen lisää suolaa. Kerman sijaan voisi miettiä jonkinlaista maito-suurustetta, jolloin kastike olisi muhennosmaisempi. Mustapippurin vaihdoin valkoiseen ja puolitin määrän. Yksi reilunkokoinen kesäsipuli varsineen oli juuri sopivasti.

VILKAISE MYÖS
Jensenin kiusaus 30.7.2010
Anton & Anton 7.8.2010
Isoäidin reseptillä 24.9.2010
Äijäruokaa 10.7.2012
Liemessä 11.8.2012
Dahlian herkut 17.8.2012
Sauvajyvänen 2.9.2012
Kokkeillaan 11.9.2012
Nautiskellen 27.2.2013

Ei kommentteja: