maanantai 25. heinäkuuta 2011

Risottoa Milanosta

Risoton hämmentäminen on hermoja rauhoittavaa työtä. Klassinen risotto milanese valmistetaan kanaliemestä ja sahramista. Se on pehmeää ja kauniin väristä.

1 salottisipuli
100 g parmesanjuustoa
12 dl kanalientä
50 g voita
5 dl carnaroliriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
½ g sahramia

Kuori ja silppua sipuli. Raasta parmesanjuusto. Laita kanaliemi hellalle kiehumaan. Kuullota sipuli paksupohjaisessa kattilassa alhaisella lämmöllä. Sipuli saa paahtua lämpimän keltaiseksi, mutta varo ettei se rusketu. Lisää riisi ja sekoita. Anna riisin lämmitellä muutaman minuutin ajan. Kaada mukaan valkoviini. Odota kunnes viinin neste on haihtunut pois. Lisää sitten kanalientä pienissä erissä sekoittaen silloin tällöin. Risoton kypsyminen vie noin 20 minuuttia. Hienonna loppuvaiheessa sekaan sahrami ja lisää parmesaaniraaste sekä muutama nokare voita. Anna risoton vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Valmis risotto on kermaista, kultaista ja mehevää.

Resepti: Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirja (2002)

ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan.

VILKAISE MYÖS
The Perfect Pantry 15.1.2008
Rouva Raadelmasta 29.1.2012
Kulinaarimuruja 30.8.2012

Ei kommentteja: