maanantai 1. elokuuta 2011

Suolaheinäpiiras

TAIKINA
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl Maldon-suolaa
4 rkl voita
1½ rkl margariinia
3 rkl kylmää vettä

TÄYTE
1 punasipuli
60 g Gruyere-juustoa
4 rkl voita
½ tl Maldon-suolaa
200 g suolaheinää
2 kananmunaa
2½ dl kuohukermaa
½ tl mustapippuria

Sekoita jauhot, suola, voi ja margariini. Lisää vesi hiljalleen joukkoon. Kaulitse taikina ja siirrä se piirakkavuokaan. Pistä pohjaan reikiä haarukalla. Pakasta piirakkapohja. Paista jäähtynyt piirakkapohja 225 asteisessa uunissa kunnes se alkaa saada väriä.

Laske uunin lämpö 190 asteeseen. Kuori ja viipaloi punasipuli. Raasta juusto. Sulata 3 ruokalusikallista voita isossa pannussa. Lisää sipulit pannulle kuullottumaan. Mausta sipulit suolalla. Siirrä karamelisoituneet sipulit sivuun odottamaan. Kuullota suolaheinää ruokalusikallisessa voita viiden minuutin ajan kannen alla. Vatkaa kananmunat ja kerma isossa kulhossa. Lisää kulhoon suolaheinä, sipulit sekä puolet juustosta. Mausta pippurilla. Ripottele puolet juustosta taikinapohjan päälle. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 40-45 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Resepti: Deborah Madisonin The Greens Cookbook (2001)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Ehkä suolaheinää löytyy paremmin hevitiskistä tai omasta penkistä elokuun puolella?

Ei kommentteja: