50 dl vettä
2 kg keittolihaa
1 rkl Maldon-suolaa
20 kokonaista valkopippuria
20 kokonaista mustapippuria
20 kokonaista viherpippuria
5 tuoretta lipstikanlehteä
3 laakerinlehteä
1 kg perunoita
1 kg porkkanoita
pala juuriselleriä
pala palsternakkaa
pala lanttua
3 sipulia varsineen
5 dl herneenpalkoja
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
Laita vesi ja liha kattilaan. Kiehauta. Kuori vaahto pois. Mausta liemi suolalla, pippureilla, lipstikalla ja laakerinlehdellä. Keitä hiljalleen kahden tunnin ajan.
Nosta liha liemestä ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, juuriselleri, palsternakka, lanttu. sipulit. Nosta liha ja kasvikset kattilaan. Keitä 15 minuutin ajan kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Riivi herneenpalot. Silppu persilja ja sipulinvarret. Lisää sipulinvarret, herneet ja persilja keittoon Kiehauta. Tarjoa ruisleivän ja voin kanssa.
Resepti: Sauvajyvänen 1.8.2011
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 4.12.2011 - häränhäntäkeitto Mannerheimin tapaan
Sauvajyvänen 4.2.2012 - häränhäntäkeitto
Vatsasekaisin kilinkolin 20.3.2013 - coda alla vaccinara
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti