15-20 mangoldinlehteä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl lihalientä
1 tl tuoretta oreganoa
1 tl tuoretta timjamia
1 salottisipuli
10 dl sieniä
2 rkl ranskankermaa
½ tl mustapippuria
1 rkl voita
1 dl maitoa
150 g juustoraastetta
Huuhtele, kiehauta ja valuta mangoldinlehdet. Keitä riisi lihaliemessä, joka on maustettu oreganolla ja timjamilla. Kuori ja silppua sipuli. Paista sipuli ja sienet pannulla. Sekoita riisi, sienet, sipuli ja ranskankerma. Mausta seos mustapippurilla. Voitele uunivuoka. Nosta mangoldinlehdet leikkuulaudalle ja täytä riisi-sieniseoksella. Kääri lehdet pieniksi kääryleiksi ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada vuokaan vähän maitoa ja ripottele kääryleille juustoraastetta. Paista kääryleitä 225 asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan.
Resepti: Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirja (1997)
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Omenaminttu 7.8.2012 - yksinkertaisemmin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti