maanantai 1. elokuuta 2011

Suklaahippujäätelö

3 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
115 g maitosuklaata
1 dl sokeria
3 kananmunankeltuaista
3 dl kuohukermaa

Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolitettu vaniljatanko ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä ja hauduta puolen tunnin ajan. Pilko suklaa pienen pieniksi paloiksi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko maidosta ja kaada maito hitaasti munavaahtoon hämmentäen koko ajan. Valuta seos puhtaaseen kattilaan ja hauduta 10-15 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Älä anna seoksen kiehua ettei se juoksetu. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä tunnin ajan. Sekoita välillä ettei pinnalle muodostu kuorta. Vatkaa sillä aikaa kermavaahto ja laita se jääkaappiin odottamaan. Sekoita jäätelöseos ja kermavaahto jäätelökoneessa laitteen ohjeiden mukaan. Lisää suklaapalat juuri ennen kuin jäätelö jäähtyy.

Resepti: Sorsanpaistaja 1.8.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Prinsessakeittiö 5.8.2008 - suklaapalajäätelö

Ei kommentteja: