tiistai 18. lokakuuta 2011

Jasmiiniriisi

5 dl jasmiiniriisiä
7 dl vettä

Laita riisi kattilaan ja pese se huolella käsin. Valuta ja toista kolmesti kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Huuhtelu poistaa riisistä ylimääräisen tärkkelyksen. Laita riisi ja vesi kattilaan. Kiehauta. Kun vesi alkaa kuplia, laske lämpö aivan pienelle. Kypsennä hiljalleen kannen alla 15 minuutin ajan. Käännä lopuksi virta pois ja anna riisin höyrystyä kannen alla viiden minuutin ajan. Sekoita haarukalla kuohkeaksi ja nauti.

Resepti: Steamy Kitchen 18.10.2007

ENSI KERRALLA
Huuhtele, huuhtele, huuhtele. Muuten tulee mössöä. Perinteinen mittasuhde on kuulema 2 osaa riisiä, kolme osaa vettä. Ehkä virran voi katkaista kokonaan kun vesi on kiehahtanut?

Ei kommentteja: