perjantai 20. joulukuuta 2024

Porkkanalaatikko

RIISILLÄ

3 kg porkkanoita
3 dl puuroriisiä
3 tl hienoa merisuolaa
½ tl valkopippuria
150 g voita
1 dl kermaa
6 dl punaista maitoa

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanoita puolen tunnin ajan reilusti suolatussa vedessä kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Valuta, lisää voi ja soseuta. Keitä riisi. Sekoita kaikki aineet ja kaada uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunnissa 1-1½ tunnin ajan. Reseptillä tulee noin kolme litraa valmista laatikkoa.

ILMAN RIISIÄ

2 kg porkkanoita
2 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
3 dl keitinlientä
2 rkl Maldon-suolaa
½ tl valkopippuria
2 rkl korppujauhoja

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanoita puolen tunnin ajan reilusti suolatussa vedessä kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Valuta ja soseuta. Lisää loput ainekset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 150-asteisessa uunissa kahden tunnin ajan.

ENSI KERRALLA
Omaan suuhuun porkkanalaatikko maistuu paremmalta ilman riisiä.

VILKAISE MYÖS
Villa Ainala Cuisine 20.12.2009 - riisi, kerma-maito, siirappi, valkopippuri, muskottipähkinä
Isoäidin reseptillä 15.12.2010 - resepti vuodelta 1909
Herkkusuun lautasella 16.12.2010 - riisi, hunaja, kerma, valkopippuri, inkivääri
Makustelijat 25.12.2011 - riisi, kerma-maito, muskottipähkinä, siirappi, valkopippuri
Pumpkin Jam 18.12.2012 - raastettua inkiviääriä
Sauvajyvänen 22.12.2012 - yksinkertaisimmillaan
Kokkeillaan 22.12.2012 - perinteinen resepti

Ei kommentteja: