tiistai 20. joulukuuta 2011

Porkkanalaatikko

2 kg porkkanoita
2 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
3 dl keitinlientä
2 rkl Maldon-suolaa
½ tl valkopippuria
2 rkl korppujauhoja

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanoita puolen tunnin ajan reilusti suolatussa vedessä kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Valuta ja soseuta. Lisää loput ainekset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 150-asteisessa uunissa kahden tunnin ajan.

ENSI KERRALLA
Omaan suuhuun porkkanalaatikko maistuu paremmalta ilman riisiä.

VILKAISE MYÖS
Villa Ainala Cuisine 20.12.2009 - riisi, kerma-maito, siirappi, valkopippuri, muskottipähkinä
Isoäidin reseptillä 15.12.2010 - resepti vuodelta 1909
Herkkusuun lautasella 16.12.2010 - riisi, hunaja, kerma, valkopippuri, inkivääri
Makustelijat 25.12.2011 - riisi, kerma-maito, muskottipähkinä, siirappi, valkopippuri
Pumpkin Jam 18.12.2012
Sauvajyvänen 22.12.2012
Kokkeillaan 22.12.2012

Ei kommentteja: