sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kukkakaaligratiini

1 kukkakaali
60 g comté-juustoa
¼ tl Maldon-suolaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
¼ tl Maldon-suolaa
⅛ tl mustapippuria
⅛ tl muskottipähkinää
1 rkl korppujauhoja

Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Raasta juusto. Ripottele kukkakaalin päälle suolaa ja höyrytä se. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Siirrä kukkakaali uunivuokaan. Ripottele päälle puolet juustosta. Valmista béchamelkastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Kypsennä jauhoja muutaman minuutin ajan. Kaada maito kattilaan ja sekoita hyvin. Kypsennä muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Kaada kastike vuokaan kukkakaalin päälle. Ripottele pälle loput juustosta ja korppujauhoja. Paista uunin ylätasolla 20 minuutin ajan. Annan gratiinin levätä viiden minuutin ajan ennen tarjoamista.

Resepti: Chocolate & Zucchini 23.1.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 1.4.2011
Makustelijat 29.6.2011
Herkkusuun lautasella 11.5.2012
Kotikokista ammattilaiseksi 27.4.2014
Kotikokista ammattilaiseksi 14.3.2013

Ei kommentteja: