perjantai 28. tammikuuta 2011

Possua maidossa

Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy pääruoka ja sille kastike. Valitse possun ulkofilee, jossa on vähän enemmän rasvaa pinnassa, jotta pysyy mehukkaana paistaessa. Maitokastikkeeseen tarttuu possusta tumma ja aromaattinen maku.

1 kg possun ulkofileetä
4 valkosipulinkynttä
6 dl maitoa
2 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

Nosta possu ajoissa huoneenlämpöön. Tee siihen tasaisin välein 4 reikää, joihin työnnät suola-mustapippurisekoitusta ja valkosipulinkynnen. Sido possu narulla rullaksi niin, että rasva peittää suurimman osan lihasta. Kaada loput mausteista leikkuulaudalle ja kieritä lihaa mausteissa. Laita possurulla ja öljyä pataan. Ruskista possua 20 minuutin ajan silloin tällöin kääntäen. Kaada maito pataan ja keitä ilman kantta tunnin ajan kääntäen silloin tällöin. Kun possun sisälämpötila on noussut 69 asteeseen, nosta se leikkuulaudalle lepäämään. Siivilöi kastike ja keitä kokoon. Viipaloi possu.

Resepti: Siskot kokkaa 28.1.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Siskot kokkaa 22.3.2010

Ei kommentteja: