tiistai 8. helmikuuta 2011

Purjo-perunakeitto

Elämässä ja ruoassa yksinkertaiset asiat ovat usein parhaita.

1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
4 purjoa
1½ kg perunoita
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl tuoretta salviaa
1 rkl tuoretta timjamia
5 dl kuohukermaa
2 rkl voita
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria

Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Huuhtele ja paloittele purjot. Käytä keittoon vain purjon valkoinen osa. Kuori ja kuutioi perunat. Kuullota sipuli ja valkosipuli isossa kattilassa. Lisää yrtit. Kun yrtit ovat maustuneet hetken aikaa, heitä perunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Keitä vartin ajan kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta ja siivilöi keitto. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta keitto ja hauduta sitten kymmenen minuutin ajan.

Resepti: Gluten-Free Girl 8.2.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Campasimpukka 5.7.2012 - Julia Childin resepti
Patalintu 2.9.2012 - lasten lemppari
Rouva Raadelmasta 29.10.2012 - pohjana Julia Childin resepti

Ei kommentteja: