lauantai 18. maaliskuuta 2017

Konjakkikatkaravut

4 valkosipulinkynttä
1 tl kokonaisia mustapippureita
½ tl Maldon-suolaa
1 tl sitruunamehua
2 rkl konjakkia
½ kg katkarapuja
2 rkl oliiviöljyä

LISÄKSI
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa

Kuori ja viipaloi valkosipuli. Murskaa pippurit morttelissa. Sekoita valkosipuli, mustapippuri, suola, sitruunamehu ja brandy. Marinoi katkarapuja mausteseoksessa jääkaapissa yön yli tai vähintään tunnin ajan. Paista katkaravut nopeasti kuumalla pannulla öljyssä parin minuutin ajan. Tarjoa basmatiriisin, sokeriherneiden ja lehtipersiljan kanssa.

Resepti: Simply Recipes 18.2.2010

ENSI KERRALLA
Jättikatkaravut ovat kai parhaita tähän, mutta kyllä pienetkin katkaravut maistuivat ihanilta. Marinadista jäi reilusti lientä, joka maistui taivaalliselta riisin kanssa. Vähennä valkosipulia. Ehkä maku on raikkaampi, jos marinoi vain tunnin ajan?

KAIKKI TYKKÄÄ
Tasty Kitchen Blog 8.6.2012 - paista vehnäjauho-mausteseoksessa

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 26.7.2005 - sitruuna, chili, valkosipuli, feta
Steamy Kitchen 18.3.2007 - konjakki, kevätsipuli, valkosipuli
Jokapäiväistä leipää 23.4.2010 - jättikatkarapujen valmistus
The Pioneer Woman 27.12.2010 - paahda uunissa maustevoin kanssa
The Perfect Pantry 1.7.2012 - jogurtti, rakuuna
Rouva Raadelmasta 20.8.2012 - pernod, konjakki, fenkoli, tomaatti, kerma
Three Many Cooks 24.8.2012 - valkosipuli, sitruuna, persilja
Soul Kitchen 18.11.2012 - valkosipuli, sitruuna, voi

Ei kommentteja: