maanantai 20. helmikuuta 2017

Lohikeitto

Älä vaan tuplaa reseptiä. Puolesta kilosta lohta tulee neljä reilua annosta ja keitto on parhaimmillaan juuri keitettynä.

1 sipuli
½ kg perunoita
½ kg lohta
1 rkl voita
1 rkl Maldon-suolaa
5 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
2 dl kuohukermaa
tuoretta tilliä

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja paloittele perunat. Poista lohen nahka ja kuutioi kala. Kuullota sipuli kattilassa. Kaada perunat ja kaksi litraa vettä kattilaan. Mausta suolalla, maustepippurilla ja laakerinlehdellä. Keitä 10 minuutin ajan. Kaada kerma kattilaan ja kiehauta. Käännä lämpö pois liedeltä. Lisää lohi ja hienonnettu tilli kattilaan. Käännä virta pois liedeltä ja hauduta viitisen minuuttia. Nosta laakerinlehti pois keitosta. Tarkista suola ja menestys on taattu! Tarjoile paahdetun ruisleivän ja voin kanssa.

Resepti: Ullakolla

ENSI KERRALLA
Perunaksi puikulaa? Laita keittoliemeen tillinoksia makua antamaan? Tekisipä mieli lorauttaa mukaan valkoviiniä.

KAIKKI TYKKÄÄ
Pumpkin Jam 20.2.2011 - Miten tässä nyt näin kävi? Erehdyin typeryyksissäni käyttämään valmista kalalientä jauheesta, joka toi teollisen maun keittoon.
Ketun keittiössä 11.3.2011 - keitetty maustapippurilla maustettuun veteen
Rouva Raadelmasta 2.12.2011 - purjosipuli, ruohosipuli, keittojuurekset, valkoviini

VILKAISE MYÖS
Vatsasekaisin kilinkolin 5.7.2011 - kevätsipuli
Sauvajyvänen 24.1.2013 - oikea kalaliemi, katkaravut
Hunter Angler Gardener Cook 26.2.2013 - lohichowder
Kotikokista ammattilaiseksi 17.5.2013 - lohikeittopohja joka viimeistellään ennen syömistä
Kivistössä 12.11.2013 - keitä itse yksinkertainen kalaliemi

Ei kommentteja: