keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Haudutetut naudan kylkiluut

Valitse haudutettavaksi lyhyitä naudan kylkiluita, short ribs.

8 lyhyttä ja paksua naudan kylkiluupalaa
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
1 sipuli
3 porkkanaa
2 salottisipuli
6 viipaletta pancettaa
2 rkl oliiviöljyä
5 dl viiniä
5 dl lihalientä tai kanalientä
2 tuoretta timjaminoksaa
2 tuoretta rosmariininoksaa

Mausta kylkiluut suolalla ja pippurilla. Hiero jauho lihan pintaan. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja salottisipulit. Silppua pancetta ja paista se rapeaksi padassa. Nosta pancetta sivuun odottamaan. Paista liha öljyssä ja pancetan rasvassa kuumassa padassa. Nosta liha sivuun. Kuullota vihannekset padassa. Kaada viini pataan ja kerää kaikki maut talteen. Lisää lihaliemi, suola ja mustapippuri liemeen. Nosta kylkiluut pataan niin, että ne melkein peittyvät liemeen. Lisää yrtit pataan. Hauduta 175-asteisessa uunissa kahden tunnin ajan. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka hauduttamista 45 minuutin ajan. Valmiit kylkiluut ovat niin pehmeitä, että hajoavat haarukalla. Anna lihan levätä 20 minuutin ajan ennen tarjoamista ja poista vielä rasva liemen pinnalta. Tarjoa polentan kanssa.

Resepti: The Pioneer Woman 16.11.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: