tiistai 15. marraskuuta 2011

Piparkakut

3 dl siirappia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
2 tl maustepippuria
3 kananmunaa
400 g voita
3 dl sokeria
1 rkl ruokasoodaa
2 rkl haaleaa vettä
13-14 dl vehnäjauhoja

Keitä siirappi ja mausteet. Vaahdota voi ja puolet sokerista. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja toinen puoli sokerista. Sekoita maustesiirappi, kananmunavaahto ja voi-sokerivaahto keskenään. Lisää haaleaan veteen sekoitettu sooda ja vehnäjauhot. Anna taikinan kovettua yön yli.

Kaulitse ohueksi levyksi ja leikkaa pipareiksi. Paista 225 asteisessa uunissa. Varo, etteivät piparit pala!

Resepti: HS 1960-luvun resepti
Vinkki: Lucia ja Marttojen ruokakeskustelu 15.11.2008

ENSI KERRALLA
Omassa suussa keksit eivät maistuneet kartonkia kummoisemmilta... Muille piparit maistuivat. Mitenkähän pomeranssinkuori muuttaisi makua? Piparit maistuivat helposti palaneelle, jos saivat yhtään tummemman värin.

VILKAISE MYÖS
Mausteinen manteli 14.12.2008
Omenaminttu 29.12.2009
Herkkusuun lautasella 3.12.2010
Herkkusuun lautasella 11.12.2010
Kaikki äitini reseptit 20.12.2010
Suolaa & hunajaa 8.12.2011
Herkkusuun lautasella 13.12.2011
Rouva Raadelmasta 4.11.2012
Sauvajyvänen 9.12.2012
Herkkusuun lautasella 4.12.2012

Ei kommentteja: