250 g kuivia kikherneitä
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl sherryviinietikkaa
1 sipuli
½ tl juustokuminansiemeniä
¼ tl fenkolinsiemeniä
¼ tl chilirouhetta
1 tl savupaprikaa
2 paahdettua paprikaa
1 purkki tonnikalaa öljyssä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
¼ tl Maldon-suolaa
⅛ tl mustapippuria
Liota kikherneitä vedessä yön yli.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä ne kattilaan tuoreen veden kanssa. Mausta vesi suolalla. Kiehauta ja hauduta tunnin ajan kunnes kikherneet ovat pehmeitä. Valuta.
Mausta lämpimät kikherneet oliiviöljyllä ja sherryviinietikalla. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli lempeästi paistinpannulla 5-7 minuutin ajan. Sekoita morttelissa juustokumina, fenkoli, chili ja savupaprika. Mausta sipuli mausteseoksella ja lämmittele varovasti. Paloittele paprika. Valuta tonnikala. Silppua persilja. Sekoita paprika, sipulit, tonnikala ja persilja kikherneiden sekaan. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla.
Vinkki: NAMI-NAMI 10.5.2010 ja 2.8.2005
Resepti: Pertelote 15.5.2005
ENSI KERRALLA
Salaatti on mehevä ja maistuva, eikä suolaa ja pippuria tarvittu lopussa. Vähennä chiliä ja lisää toinen lusikallinen etikkaa? Kikherneitä voisi laittaa pikkuisen vähemmän ja lisätä yhden paprikan. Salaatti säilyy pari päivää jääkaapissa ja on helppo ottaa evääksi.
Kokeile vaikka näin:
200 g kuivia kikherneitä
2 rkl neitsytoliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
1 sipuli
¼ tl juustokuminansiemeniä
⅛ tl fenkolinsiemeniä
⅛ tl chilirouhetta
1 tl savupaprikaa
3 paahdettua paprikaa
1 purkki tonnikalaa öljyssä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti