Kun uuni on alhaisella lämmöllä voi lohen vaikka unohtaa uuniin. Sitruunapeti auttaa pitämään nesteen ja proteiinit lohessa, jotta siitä tulee pehmeää ja mehukasta.
1 sitruuna
½ kg lohifileetä
1 tl hunajaa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Viipaloi sitruuna ja lado pediksi uunivuoan pohjalle. Siisti lohi ja leikkaa neljäksi viipaleeksi. Aseta lohiviipaleet sitruunoiden päälle ja mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna lohen maustua huoneenlämmössä puolen tunnin ajan. Paista 125 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Lohi on parhaimmillaan kun se on keskeltä hieman punertavaa ja sisälämpötila on 48 astetta. Kypsän lohen sisälämpötila on 60 astetta. Lämpötila nousee vielä uunista nostamisen jälkeen, joten ota lohi pois uunista 3 astetta ennen toivottua sisälämpötilaa.
Resepti: Steamy Kitchen 8.5.2007
ENSI KERRALLA
Vuoan pohjalle ja mausteeksi voi kokeilla melkein mitä vain!
VILKAISE MYÖS
Circle B Kitchen 16.2.2010
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti