sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Sinappikuorrutettu porsas

Porsaan kyljykset kannattaa hakea lihakauppiaalta, joka leikkaa ne viljapossun kyljysselästä juuri sinua varten. Lähikaupan muovirasiaan pakatut kyljykset maistuvat useimmiten pahvilta. Älä huolestu vaikka sinappikuorrutus tuoksuu raakana varsin äkäiselle, sillä sen maku pehmenee uunissa. Valmis porsas on makoisa eikä sinappi maistu ollenkaan tunkkaiselta.

4 talouskyljystä tai noin 700 g possun ulkofileetä
tilkka vettä tai lihalientä

SINAPPIKUORRUTUS
1 rkl sileälehtistä persiljaa
1 rkl tuoretta timjamia
4 rkl karkearakeista Dijon-sinappia
5 rkl rypsiöljyä
1 rkl raastettua sitruunankuorta

Hienonna yrtit. Mittaa sinappi kulhoon. Vatkaa ensin varovasti pieni määrä öljyä sekaan. Sekoita sitten reippaammin. Lisää seoksen joukkoon yrtit ja sitruunankuori. Sivele seos kyljysten tai fileen pintaan. Laita kyljykset uunivuokaan. Kaada pohjalle tilkka vettä tai lihalientä. Kypsennä kyljyksiä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Sisäfileen paistoaika on noin 30 minuuttia.

Resepti: HS Ruokatorstai 8.5.2006

ENSI KERRALLA
Pidä huolta, että kyljyksillä on tarpeeksi tilaa paistua. Jos lihasta valuu liikaa nestettä, kyljykset alkavat helposti kiehua - eivätkä paistua - omassa liemessään.

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 13.1.2011
Siskot kokkaa 6.6.2012
HS Ruokatorstai 11.10.2012 ja 11.10.2012
Jokihaka kokkaa 13.11.2012
Jokihaka kokkaa 15.8.2013

Ei kommentteja: