keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Karitsanpotka

Karitsanpotka on oikea saaristolaisherkku. Ruoka yllättää näyttävyydellään ja lumoaa mureudellaan. Taika on hauduttamisessa, sen aikana tiivistyvissä mauissa ja haudutusliemestä syntyvässsä taivaallisessa kastikkeessa.

4 karitsanpotkaa
1 sitruuna
3 valkosipulinkynttä
2 rkl timjamia
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 porkkanaa
1 sipuli
½ lanttu
2 rkl lihafondia
10 dl vettä

KASTIKE
4 salottisipulia
5 dl karitsan lientä
2 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
1 tl hunajaa
1 rkl maizenaa
1 tl voita

Aseta potkat paistopussiin maustumaan. Raasta sitruunan kuori ja ripottele se potkien päälle. Murskaa valkosipulit ja laita joukkoon. Purista päälle hieman sitruunamehua. Pilko joukkoon runsaasti timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua yön yli.

Puhdista potkat. Ruskista niitä pannulla hetki ja laita reilun kokoiseen uunivuokaan. Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja lanttu isoiksi paloiksi. Paahda kasviksia tulikuumalla pannulla lämpimän ruskeiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Sekoita lihafondista ja vedestä lihaliemi. Kaada lientä potkien ja kasvisten päälle niin, että ne peittyvät. Hauduta potkia kolmen tunnin ajan 150 asteisessa uunissa.

Ota potkat uunista ja siivilöi liemi. Laita potkat vielä hetkeksi uuniin, niin saat niihin kauniin ruskean pinnan. Kuori ja silppua salottisipulit. Keitä lientä, punaviiniä ja sipuleita hetki. Mausta kastike soijalla ja hunajalla. Siivilöi sipulit pois ja suurusta kastike maizenalla. Saat kastikkeeseen kiiltoa lisäämällä pienen nokareen voita. Siivilöi lopuksi sipulit pois ja suurusta kastike. Kiiltoa kastikkeeseen saat tarvittaessa lisäämällä pienen nokareen voita. Tarjoa kesäsalaatin ja paistettujen perunoiden kanssa.

Resepti: Herrankukkaron perjantairesepti 29.6.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Sillä sipuli 17.11.2009
Hunter Angler Gardener Cook 19.1.2010
Vatsasekaisin kilinkolin 30.1.2012
Nautiskellen 24.11.2012
Soul Kitchen 9.4.2012

Ei kommentteja: