keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kotitekoinen pancetta

Vaaleanpunaista suolaa, natriumnitriittiä, voi tilata netistä tai ostaa lihakauppiaalta.

1 kokonainen possun kylki
1 tl mustapippureita
1 tl korianterinsiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
1 tl katajanmarjoja
4 rkl fariinisokeria

SUOLASEOS
5 dl Maldon-suolaa
2½ dl sokeria
10 tl vaaleanpunaista suolaa

Sekoita suolaseos huolella ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa käyttöön saakka. Suolaa possun kylki joka puolelta reilusti suolaseoksella. Paahda mustapippuri ja korianterinsiemenet pannulla. Sekoita mausteseos morttelissa. Laita possu, fariinisokeri ja mausteet minigrip-pussiin. Anna pancettan maustua jääkaapissa viikon ajan kääntäen joka päivä. Viikon jälkeen huuhtele possu ja ripusta kuivumaan viikoksi. Valmista!

Resepti: Michael Ruhlman 8.6.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Them Apples 17.11.2010
Michael Ruhlman 12.10.2010
The Ivory Hut 10.3.2011
Hunter Angler Gardener Cook 8.7.2011
Hunter Angler Gardener Cook 20.4.2012
Hunter Angler Gardener Cook 22.9.2012
Chez Jasu 20.1.2013
Chez Jasu 18.2.2013
Sillä sipuli 14.3.2013
Herkkusuun lautasella 10.6.2013

Ei kommentteja: