tiistai 21. kesäkuuta 2011

Linssi-kasviskeitto

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 purjo
6 herkkusientä
2 varsisellerin vartta
1 dl tuoretta tilliä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua timjamia
1 tölkki tomaattimurskaa
2½ dl de puy -linssejä
15 dl kasvislientä
2 tl Maldon-suolaa
60 g rucolaa

Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja porkkana. Paloittele purjo, sienet ja selleri. Hienonna tilli. Lämmitä oliiviöljy ison kattilan pohjalla. Kuullota sipuli, valkosipuli ja purjo. Lisää selleri, porkkana, sienet ja timjami. Kypsennä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit, linssit ja kasvisliemi. Sekoita hyvin ja keitä 25-30 minuutin ajan. Mausta suolalla. Lisää rucola ja tilli ennen tarjoamista.

Resepti: Delicioux 21.6.2010

ENSI KERRALLA
Hyvää ja kaunista keittoa, joka kestää hyvin pakastamisen. Lisää keittoon vielä hitunen suolaa ja jotain hapokasta.

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 12.2.2012
Kauhaa ja rakkautta 27.3.2012
Jokihaka kokkaa 19.10.2012
Soul Kitchen 11.1.2012
Soul Kitchen 26.6.2011
Kivistössä 10.3.2015

Ei kommentteja: