torstai 23. kesäkuuta 2011

Mantelikakku

3 dl sokeria
225 g mantelitahnaa
2½ dl vehnäjauhoja
225 g voita
1½ tl leivinjauhetta
½ tl Maldon-suolaa
1 tl vaniljauutetta
1 tl manteliuutetta
6 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele ja jauhota 23-25 senttinen pyöreä piirakkavuoka. Levitä vuoan pohjalle leivinpaperia. Sekoita sokeri, mantelitahna ja ½ dl vehnäjauhoja karkeaksi taikinaksi. Lisää voi pieninä kuutioina, vaniljauute ja manteliuute. Sekoita sileäksi ja kuohkeaksi taikinaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita toisessa kulhossa loput jauhoista, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet taikinaan vähän kerrallaan. Kaavi taikina kakkuvuokaan. Paista 65 minuutin ajan. Tarjoa jäähtyneenä. Mantelikakku säilyy neljää päivää huoneenlämmössä hyvin peitettynä tai pakastimessa kahden kuukauden ajan.

Vinkki: David Lebovitz 23.6.2010
Resepti: Lindsey Remolif Sheren Chez Panisse Desserts (1985)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 1.3.2006
Simply Recipes 21.12.2012

Ei kommentteja: