keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakka

Raparperipiirakkaan on laitettu reilusti hapanmaitotuotteita, jotta lopputulos on kostea ja mehevä.

10 dl raparperia
½ dl fariinisokeria
4 dl maustamatonta jogurttia
2 dl ranskankermaa
½ dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
3½ dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Paloittele raparperi ja sekoita sokerin kanssa. Sekoita jogurtti, ranskankerma, öljy, kananmuna ja vaniljauute. Sekoita toisessa astiassa sokeri, jauhot, sooda, kaneli ja kardemumma. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele raparperi taikinan päälle. Paista 225 asteissa uunissa 25 minuutin ajan. Tarkista kypsyys hammastikulla äläkä paista liian kuivaksi.

Resepti: Voisilmäpeliä 22.6.2011 (blogi suljettu)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Makustelijat 10.6.2012
Makustelijat 23.6.2012
Kokkia viinissä 16.6.2012
Suolaa & hunajaa 28.5.2013
Rouva Raadelmasta 4.6.2013

Ei kommentteja: