sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kiinalainen kolmen kupin kana

Xinguon herttua Wen Tiansiang jäi historiaan uskollisuudestaan Song-dynastialle ja vankilassa nauttimastaan ruoasta, johon oli käytettävissä vain kolmea maustetta: riisiviiniä, soijakastiketta ja rasvaa. Nykyisin kolmikon muodostavat riisiviini, soijakastike ja seesamiöljy.

4 broilerin koipea
10 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 tuore chili
1 dl tuoretta basilikaa
1 dl tummaa seesamiöljyä
1 dl soijakastiketta
1 dl riisiviiniä
1 tl sokeria
¼ tl Maldon-suolaa

Paloittele broilerin koivet ja poista reidestä luut. Kuori valkosipuli. Leikkaa inkivääri kuudeksi ohueksi suikaleeksi. Viipaloi chili. Silppua basilika. Lämmitä seesamiöljy wokissa ja paahda inkivääri. Lisää broileri pannulle ja kypsennä. Mausta valkosipulilla, chilillä, soijakastikkeella, riisiviinillä, sokerilla ja suolalla. Peitä wok kannella ja hauduta 15-20 minuutin ajan kunnes neste on haihtunut. Lisää basilika ja tarjoa heti.

Resepti: Egg Wan's Eastern Food Odyssey 17.7.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Rouva Raadelmasta 16.4.2014

Ei kommentteja: