perjantai 8. heinäkuuta 2011

Possua ja hunaja-sinappikastiketta

2 possun sisäfileetä
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl öljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl kokojyväsinappia
2 rkl hunajaa
2½ rkl punaviinietikkaa
1½ rkl tuoretta timjamia
½ tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
3 dl kanalientä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele pieni ritilä ja aseta se uunivuoan päälle. Laita vuoka uuniin lämpenemään. Siisti kalvot lihan pinnalta. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Lämmitä öljy paistinpannussa. Ruskista liha nopeasti kaikilta pinnoilta. Siirrä possunfileet uuniritilälle. Paista possua uunissa vartin ajan kunnes lihan sisälämpötila on 68 astetta. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paista sipuleita samalla pannulla missä possu paistettiin aiemmin. Lisää tomaattipyree pannulle. Lämmittele hetken aikaa ja kerää kaikki maut talteen pannulta. Lisää sinappi, hunaja, etikka, timjami, suola, pippuri ja kanaliemi pannulle. Kiehauta nopeasti ja hauduta 10 minuutin ajan. Nosta possunfileet uunista ja anna niiden levätä 10 minuutin ajan folion alla. Leikkaa possu kauniiksi viipaleiksi. Kaada uunivuokaan kertynyt liemi kastikkeeseeen. Kiehauta kastike ja tarjoa possun kanssa.

Resepti: Culinary Institute of American Gourmet Meals in Minutes (2004)

ENSI KERRALLA
Tämä ei ole mikään hentoinen hunajakastike vaan rehevä maalaiskastike. Tarjoa pannulla paistettujen perunoiden ja papujen kanssa. Ulkofilee kantaa kastikkeen ehkä paremmin? Kaksi ruokalusikallista etikkaa ja lusikallinen timjamia riittänevät.

VILKAISE MYÖS
Oui, chef 8.7.2010

Ei kommentteja: