perjantai 8. heinäkuuta 2011

Aioli

2 valkosipulinkynttä
½ tl Maldon-suolaa
1 kananmunan keltuainen
2½ dl neitsytoliiviöljyä

Nosta kaikki tarvikkeet ajoissa huoneenlämpöön. Murskaa valkosipuli ja suola morttelissa soseeksi. Poista osa valkosipulisoseesta ettei aiolista tule liian vahvaa; voit lisätä valkosipulia myöhemmin. Lisää kananmunankeltuainen. Lisää öljy tippa kerraan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Maista ja lisää tarvittaessa valkosipulia.

Tarjoa aioli keitettyjen kasvisten, paistetun kanan tai kylmien lihaviipaleiden kanssa.

Vinkki: David Lebovitz 8.7.2009
Resepti: Tricia Robinsonin A Taste of Provence (2008)

ENSI KERRALLA
Yhdestä valkosipulinkynnestä tulee jo hurjan paljon makua!

Ei kommentteja: