maanantai 19. syyskuuta 2011

Kalapuikot

1 kg tilapiafilettä
2½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
5 dl pankoa
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 dl oliiviöljyä
1 sitruuna

Leikkaa kalafileet reilun kokoisiksi suikaleiksi. Laita jauhot, vatkatut kanamunat ja panko kukin omaan kulhoonsa. Levitä folio uunipellin päälle. Kastele kalapalat vuorotellen jauhossa, kananmunassa ja pankossa. Siirrä kalapuikot pellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista heti tai säilytä jääkaapissa. Paista kalapuikot reilussa öljyssä parin minuutin ajan molemmin puolin ja nosta sitten talouspaperin päälle kuivumaan. Tarjoa sitruunan kanssa

Resepti: Once Upon a Chef 19.9.2010

Teemu Laurell ei kyllästy kalapuikkoihin koskaan. Puikkoihin käy hyvin myös pakkasen kautta kulkenut kala.

½ kg vaaleaa kalaa (kuhaa, ahventa tai turskaa)
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Maldon-suolaa
3 rkl  öljyä

Poista kalasta ruodot ja vatsarasva. Leikkaa kala kahden sentin levyisiksi suikaleiksi. Riko kananmunat syvälle lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon tilkka vettä. Mittaa vehnäjauhot toiselle syvälle lautaselle ja mausta kevyesti suolalla. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele kalapala kerrallaan vehnäjauhoissa ja sitten kananmunassa. Valuta ylimääräinen kananmuna poissa. Pyörittele kalapalat lopuksi pankojauhoissa. Paista kalapaloja pannulla kuumassa öljyssä noin minuutin ajan puoleltaan. Käänele varovasti kunnes kalapalat ovat kullanruskeita. Mausta kevyesti suolalla. Tarjoa remouladekastikkeen, vihersalaatin ja hapokkaan vinaigreten kanssa.

Resepti: Maku 9.8.2021

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Kai tämän voisi tehdä kotimaisestakin kalasta?

VILKAISE MYÖS
Herkku & Koukku 11.1.2010
Pumpkin Jam 9.3.2012
Suolaa & hunajaa 21.3.2012
Kokkeillaan 23.10.2012
Kädenvääntöä 19.10.2012
Patalintu 21.10.2012
Herkkusuun lautasella 1.2.2013

Ei kommentteja: