perjantai 4. marraskuuta 2011

Patapaisti

Jos kotona ei satu olemaan Zinfandelia, myös Cabernet Sauvingnon sopii pataan.

1½ kg naudan etuselkää
100 g pancettaa
2 sipulia
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
3 valkosipulinkynttä
1 purkki tomaatteja
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl tomaattipyrettä
½ tl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 pullo Zinfandel-punaviiniä
1 timjaminoksa sekä 1 tl tuoretta timjamia
1 rosmariininoksa
10 persiljanoksaa

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja siirrä uuniritilä keskitasolle. Nosta paisti huoneenlämpöön. Kuutio pancetta. Kuori ja kuutioi sipulit, porkkanat, selleri ja valkosipuli. Paloittele tomaatit. Leikkaa paisti kahteen osaan ja poista lihasta ylimääräinen rasva. Laita lihapalat vastakkain ja sido ne yhteen. Kuivaa liha talouspaperilla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Paista pancetta padassa ja siirrä sivuun odottamaan. Pyyhi padasta ylimääräinen rasva jättäen jäljelle kaksi ruokalusikallista. Kuumenna pata ja paista paistin pinnalle hyvä väri. Siirrä liha sivuun odottamaan. Vähennä pannun lämpöä. Kypsennä sipulit, porkkanat, selleri ja tomaattipyree. Lisää valkosipuli, sokeri, vehnäjauho ja pancetta. Kypsennä hetken aikaa. Lisää viini ja tomaatti. Mausta timjamin-, rosmariinin- ja persiljanoksilla. Lisää paisti ja sen liemi pataan. Anna kastikkeen kiehahtaa ja peitä se sitten foliolla ja kannella. Laita pata uuniin ja kypsennä kolmen tunnin ajan. Käännä paisti 45 minuutin välein.

Nosta paisti padasta ja peitä se foliolla. Anna paistin ja padassa olevan kastikkeen vetäytyä viiden minuutin ajan. Kuori sitten rasva pois kastikkeen pinnalta. Lisää kastikkeeseen teelusikallinen timjamia ja keitä kastiketta 20 minuutin ajan. Survo kastike siivilän läpi niin, että kasvikset suurustavat kastikkeen. Keitä kastiketta kokoon kunnes sitä on jäljellä 4 desin verran. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Poista paistista naru ja leikkaa liha viipaleiksi. Aseta paistiviipaleet lämmitettyyn vuokaan ja kaada vähän kastiketta paistin päälle. Tarjoa kastikkeen ja perunoiden kanssa.

Resepti: Simply Recipes 4.11.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
The Pioneer Woman 1.1.2008
Simply Recipes 7.1.2011
Suolaa & hunajaa 24.10.2011
Hunter Angler Gardener Cook 2.10.2011
Jokihaka kokkaa 6.11.2012

Ei kommentteja: