keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Voitaikina

200 g vehnäjauhoja
130 g kylmää vettä
5 g Maldon-suolaa

VOISEOS
300 g voita
90 g vehnäjauhoja

Sekoita taikina tasaiseksi. Laita voiseos jääkaappiin kovettumaan. Levitä taikina neliöksi ja pakkaa vähän kovettunut voi sen sisään kirjeeksi. Jos voi on löysää, nosta paketti kylmään. Jos paketti tuntuu sopivan viileältä, jauhota pöytä ja kauli paketti pitkulaiseksi. Viikkaa taikinalevy niin, että siihen tulee neljä kerrosta. Toista kauliminen. Nosta taikina yöksi jääkaappiin lepäämään.

Nosta taikina hetkeksi huoneenlämpöön. Kaulitse taikina kahdesti ja nosta sitten takaisin kylmään. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kaulitse taikina ohueksi levyksi.

Resepti: Viva Ciabatta! 14.12.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: