keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Graavisiika

1 tl rosepippureita
1 tl valkopippureita
2 rkl tuoretta tilliä
1 rkl merisuolaa
1 tl sokeria
2 siikafileetä (½ kg)

Murskaa pippurit morttelissa. Hienonna tilli. Sekoita mausteet keskenään. Poista kalasta ruodot. Aseta siikafilee voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteet fileen pintaan. Asettele toinen filee mausteiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääri kala tiiviiksi paketiksi. Anna suolautua jääkaapissa puolisen vuorokautta. Pyyhi mausteet kalan pinnasta. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Tarjoa tumman leivän kera.

Resepti: HS Ruokatorstai 14.12.2006

ENSI KERRALLA
Graavaus tuntuu vieraalta, mutta maistuu hyvältä. Graavaa 6-12 tunnin ajan. Siian maku on herkkä, joten mieti lisukkeet tarkkaan.

VILKAISE MYÖS
Sillä sipuli 26.12.2010
Suolaa & hunajaa 30.12.2011
Herkkusuun lautasella 20.12.2012
Sillä sipuli 26.12.2012
HS Ruokatorstai 18.6.2014

Ei kommentteja: