Mustajuuret säilyvät kellarissa mainiosti ja niitä löytyy kaupasta vielä vuodenvaihteessakin. Älä osta katkenneita mustajuuria, sillä niiden maitiaisneste on valunut pois ja juuret ovat kuivuneet sitkeiksi. Keittoa ei voi lämmittää uudelleen, mutta se on niin herkullista, ettei siitä lämmitettäväksi jääkään.
750 g mustajuurta
10 dl lihalientä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmunankeltuainen
1 dl kermaa
Pese juuret. Kuori ne veden alla. Säilytä juuria kylmässä vedessä, jossa on muutama pisara sitruunamehua. Jos kuoritut juuret joutuvat kosketuksiin ilman kanssa, ne tummuvat. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Laita paloitellut mustajuuret liemeen ja keitä puolen tunnin ajan. Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot. Nosta kattilasta pari desiä lientä ja vatkaa voi-jauhoseos siihen. Kaada liemi kattilaan ja sekoita. Keitä vartin ajan. Keiton voi tehdä etukäteen tähän saakka.
Kuumenna keitto. Vatkaa keltuainen ja kerma sekaisin keittokulhossa. Kaada kuuma keitto kulhoon hyvin sekoittaen. Nosta keitto tarjolle.
Resepti: Mysi Lahtisen Juhlat (2004)
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Kaikki äitini reseptit 18.10.2011 - älä tee näin
Suolaa & hunajaa 28.10.2011 - Glorian yksinkertainen ohje
Kokkeillaan 8.4.2012 - peruna, sitruunamehu
Soul Kitchen 31.10.2012 - mustajuuren käsittely
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti