keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Rauhankeksit

Resepti löytyy Dorie Greenspanin kirjasta Paris Sweets nimellä World Peace Cookies. Keksit on nimennyt Dorien naapuri, jonka mielestä keksi päivässä tuo hyvän mielen ja rauhan maailmaan. Taikinaa voi säilyttää pakastimessa kaksi kuukautta tai siihen saakka kunnes keksinhimo vie voiton.

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
150 g voita
1½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl Maldon-suolaa
1 tl vaniljauutetta
200 g tummaa suklaata

Leikkaa suklaa palasiksi. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda. Vaahdota voi. Lisää sokeri, fariinisokeri, suola ja vanilja voin sekaan. Sekoita kunnolla. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon. Sekoita, mutta vain niin paljon, että aineet ovat sekaisin. Lisää suklaapalat taikinaan. Muovaa taikinasta kaksi neljän sentin paksuista tankoa ja kääri ne muovikelmuun. Anna taikinan viilentyä pakastimessa ainakin kolmen tunnin ajan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa taikina keksinmuotoiseksi viipaleiksi. Aseta keksit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Muista jättää keksien väliin tilaa. Paista 12 minuutin ajan ja anna keksien jäähtyä. Tarjoa kylmän maidon kanssa.

Resepti: Dorie Greenspanin Paris Sweets (2002)

ENSI KERRALLA
Keksit murenivat ennen kuin niistä sai muotoiltua tankoa. Alenna lämpö 160 asteeseen ja tarkista mittasuhteet täältä:
175 g vehnäjauhoa
30 g kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
150 g suolatonta voita
120 g fariinisokeria
50 g sokeria
½ tl Maldon-suolaa
1 tl vaniljauutetta
150 g tummaa suklaata

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 5.1.2007
Saveur 30.9.2011 ja 30.9.2011
Anne's Food 27.5.2013

Ei kommentteja: