keskiviikko 28. helmikuuta 2024

Pavlova

5 kananmunanvalkuaista
2½ dl sokeria
2 tl maissi- tai perunatärkkelystä
1½ tl valkoviinietikkaa

TÄYTE
5 dl kuohukermaa
2 purkkia maustettua rahkaa
marjoja tai hedelmiä

Nosta kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperille lautasen kokoisen ympyrä malliksi. Sivele leivinpaperille ohuesti öljyä. Erottele valkuaiset. Ole tarkkana ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaisia viiden minuutin ajan kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoo. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää etikka. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille. Jätä reunat vähän korkeammiksi kuin keskiosa. Paista kahden tunnin ajan. Jos uuni on liian kuuma, marenki tummenee.

Anna marengin jäähtyä. Täytä pavlova juuri ennen tarjoamista, jotta marenki pysyy rapeana.

Resepti: Kinuskikissa 30.6.2012

ENSI KERRALLA
Koko porukan suosikki ja kaunis kuin mikä.

KAIKKI TYKKÄÄ
Soppakellari 13.8.2012 - Mascarponea ja sitruunankuorta täytteeseen.
Suolaa & hunajaa 29.2.2012 - älä lisää sokeria liian nopeasti

VILKAISE MYÖS
Siskot kokkaa 1.4.2012 - Kananmunien tulee olla huoneenlämpöisiä ja mielellään luomua. Kuumaan veteen kastettu, kuivattu metallinen paletti on paras työkalu marengin levittämiseen pellille.
Soul Kitchen 12.6.2012 (blogi suljettu) - Raparperihilloketta, jogurttia ja kermavaahtoa.

Ei kommentteja: