torstai 31. maaliskuuta 2011

Banoffee

POHJA
300 g digestivekeksejä
100 g voita

TÄYTE
1 tölkki maitotiivistettä
4 banaania
3 dl kuohukermaa
2½ tl vaniljasokeria
1½ rkl espressoa
50 g tummaa suklaata

Murskaa keksit. Sekoita keksit ja sulatettu voi. Levitä pohja 20 senttiseen irtopohjavuokaan. Nosta piirakkapohja jääkaappiin jähmettymään. Upota avaamaton maitotiivistetölkki vesikattilaan. Keitä hiljalleen kolmen tunnin ajan, jolloin maito tiiviistyy tölkissä paksuksi toffeeksi.

Avaa säilykepurkki ja kaada toffee piirakkapohjan päälle. Levitä tasaiseksi. Nosta piiras jääkaappiin, jotta toffee jäähtyy. Viipaloi banaanit viistosti. Vaahdota kerma. Mausta kermavaahto vaniljasokerilla ja kahvilla. Nosta banaaniviipaleet piirakkavuokaan toffeen päälle. Levitä kermavaahto banaanien päälle. Rouhi suklaa ja koristele piirakka suklaalla. Nauti!

Resepti: Mausteinen manteli 31.3.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Three Many Cooks 13.7.2011
Kivistössä 25.4.2011
Soppakellari 16.1.2012
Sauvajyvänen 10.11.2013
Ketun keittiössä 15.2.2015

Ei kommentteja: