1 kg vaaleiden kalojen perkeitä (kuha, ahven, kampela)
3 l vettä
2 dl valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Maldon-suolaa
2 sipulia
50 g purjoa
50 g fenkolia
tuoreita tillinoksia
tuoreita lehtipersiljanoksia
1 tuore timjaminoksa
1 laakerinlehti
10 valkopippuria
Poista kaloista kidukset. Huuhdo ja paloittele kalanperkeet. Nosta kala kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kalat juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta liemi ja poista vaahto. Lisää valkoviini, etikka ja suola. Poista vaahdo uudelleen. Kuori ja paloittele sipuli. Paloittele purjo ja fenkoli. Lisää vihannekset, yrtit ja pippurit kattilaan. Kiehauta liemi. Hauduta puolen tunnin ajan. Siivilöi liemi. Keitä lientä kokoon vielä hetken ajan.
Resepti: Jarmo Vähä-Savo ja HS Ruokatorstai 6.9.2010 ja 16.9.2010
VILKAISE MYÖS
Ankerias Vipunen 23.3.2011 - voiko lohesta keittää liemen
Molekyyligastronomia 24.3.2011
Vatsasekaisin kilinkolin 7.6.2012 - kalastajan simppeli liemi
Campasimpukka 24.11.2012 - pakasta lohi nahattomina kuutioina keittoa varten
Kotikokista ammattilaiseksi 4.2.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti