lauantai 27. huhtikuuta 2024

Kastikkeita

LÄMPIMÄT KASTIKKEET

Suurustetut kastikkeet

Kastikemaailman taikasana on roux, rasvan ja jauhon sekoitus. Seoksessa on aina painoltaan yhtä paljon rasvaa ja jauhoja. Kun neste on kuumempaa kuin roux, ei kastikkeeseen synny paakkuja.

Béchamel: roux 160 eli litra maitoa, 80 g voita ja 80 g jauhoja
Velouté: roux 120 eli litra vaaleaa lientä, 60 g voita ja 60 g jauhoja
‣ Espagnole, tumma ja arominen
‣ Sienimuhennos

Emulsiokastikkeet
Beurre blanc
‣ Beurre rouge
Hollandaise
Béarnaise
‣ Sabayon

Tummat kastikkeet
‣ Punaviinikastike
‣ Madeirakastike
‣ Portviinikastike

KYLMÄT KASTIKKEET

‣ Kananmuna-emulsiokastikkeet kuten majoneesi ja remoulade
‣ Viinietikka-öljyemulsiokastikkeet kuten vinaigrette
‣ Sosepohjaiset kastikkeet kuten pesto
‣ Hapanmaitopohjaiset kastikkeet kermaviilistä, smetanasta tai ranskankermasta
‣ Liemipohjaiset kastikkeet kuten Cumberlandin kastike
‣ Maustevoit
‣ Kermavaahdot

Vinkki: Kotikokista ammattilaiseksi 27.4.2014

VILKAISE MYÖS
Vinkki: Kotikokista ammattilaiseksi 5.1.2014

Ei kommentteja: