torstai 21. huhtikuuta 2011

Kruunajaissalaatti

Kuningatar Elizabeth II:n kruunajaisissa vuonna 1953 tarjottiin currylla maustettua kanasalaattia, jonka resepti jäi kansakunnan muistiin.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 rkl kuivattuja aprikooseja
3 rkl voita
1 rkl currya
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl kuohukermaa
2 rkl punaviinimarjoja
3 dl majoneesia
1 dl kreikkalaista jogurttia
4 rkl mangochutneyta
1 rkl sitruunamehua
½ tl mustapippuria
1 dl manteleita

KEITINLIEMI
2 sellerinvartta
1 sipuli
1 purjo
1 valkosipuli
2 rkl tuoretta inkivääriä
½ sitruuna
½ appelsiini
1 broileri
10 mustapippuria
1 tähtianis
1 tl Maldon-suolaa

Valmista ensin liemi. Paloittele selleri, sipuli ja purjo. Puolita valkosipuli. Viipaloi inkivääri, sitruuna ja appelsiini. Laita kasvikset, broileri ja mausteet kattilaan. Kaada kattilaan vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Kiehauta vesi ja hauduta hiljaisella tulella tunnin ajan.

Nosta broileri liemestä. Siivilöi liemi. Keitä lientä 1½ tunnin ajan kunnes nestettä on jäljellä 2½ desiä. Jäähdytä liemi. Riivi broileirin liha ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Valmista salaatti. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Silppua aprikoosi. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Lisää curry ja lopuksi jauhot. Kypsennä hetki. Kaada kanaliemi kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä. Kaada kerma kattilaan. Siivilöi kastike. Lisää viinimarjat ja aprikoosit kastikkeeseen. Jäähdytä. Sekoita kastike, majoneesi, jogurtti, chutney ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää broileri. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan. Viipaloi ja paahda mantelit juuri ennen tarjoamista.

Resepti: Saveur 21.4.2011 ja 21.4.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: